Datum | 23.11.2010 |
Vložil | LU2 |
Titulek | Námořnický "Dezert" |
Ingredience:
- cukr krystal
- máslo
- červené víno
- rum
Postup:
Na pánvičce se nechá při mírných teplotách zkaramelovatět krystalový cukr.
Do takto při pravené sub-ingredience se naleje červené víno (kvalitní krabicové) v množství více než malém.
Červené víno se nechá svařit po dobu nezbytně nutnou.
Pomocí "šufánku" se takto připravené víno rozleje do hrnečku dosti velkém.
Na závěr se přilije dostatečné množství rumu na ochucení a přidá se špetka másla.
Konzumace musí být rychlá, aby nedocházelo ke zdrcnutí másla.
Pokud ochutnáte 2 - 3 hrnečky tohoto "dezertu", tak uvidíte ten fičák co to s Váma udělá
Dobrou chuť :-)
—————
Datum | 23.11.2010 |
Vložil | Iveta.K |
Titulek | SYPANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ |
SYPANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ
Sypká hmota:
3 hrníčky polohrubé mouky
1 hrníček cukr krupice
1 prášek do pečiva
1/8 másla /až nahoru pokapat/
Nádívka:
3 kostky plnotučného tvarohu
1 hrníček cukr mletý
3 celá vejce
1 vanilkový cukr, rozinky, citronová kůra
1/2 l mléka
Polovinu sypké hmoty dáme na vymaštěný vyšší plech nebo pekáč,
nalejeme na to nádívku, nasypeme druhou polovinu sypké hmota a nahoru pokapeme roztaveným máslem. Pečeme v mírné troubě asi hodinu.
*Já peču buchty na pečícím papíru, usnadní to práci
—————
Datum | 23.11.2010 |
Vložil | Iveta.K |
Titulek | Karamelové oplatkové řezy |
Ingredience.
obdélníkové dortové oplatky
6 vajec
250 g cukru krupice
200 g mletých ořechů
3 lžíce strouhanky
3 lžíce hladké mouky
½ prášku do pečiva
Náplň:
250 g másla
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
Na posypání:
50 g hrubě nasekaných ořechů
50 g nastrouhané čokolády
Postup:
Začínáme přípravou náplně, protože ta trvá nejdéle. Neotevřenou konzervu slazeného kondenzovaného mléka vložíme do hrnce s vodou a 2 hodiny vaříme, aby mléko zkaramelizovalo. Potom vyjmeme, zatím neotvíráme a necháme zchladnout. Máslo nakrájíme a necháme změknout, přidáme obsah konzervy a utřeme do pěny.
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Plech na pečení vyložíme oplatky, boky plechu potřeme tukem, připravenou hmotu na plech rovnoměrně rozetřeme. Upečeme ve středně vyhřáté troubě a necháme na plechu vychladnout. Po vychladnutí potřeme náplní a posypeme nasekanými ořechy a strouhanou čokoládou. Krájíme na úzké podlouhlé řezy.
—————
Datum | 23.11.2010 |
Vložil | Pavlína |
Titulek | Re: Karamelové oplatkové řezy |
Todleto, to je ta nejlepší mňamka na světě.. celej bus do sklípku se olizoval :)
—————
Datum | 22.11.2010 |
Vložil | LU2 |
Titulek | Vánoční recepty |
Na základě požadavků našeho něžného pokolení na Okrajové CZ jsem vytvořil tento prostor pro výměnu receptů Vánočního cukroví a ne jen. Kdo může a zná, tak by mohl popsat také postup na výrobu Vaječného likéru.
—————